"Het energieneutrale hotel heeft een landelijke ligging met veel ruimte en rust."

Het hotel beschikt over ruime binnen- en buitenkennels. Binnen zijn de kennels voorzien van veel daglicht en vloerverwarming en koeling. Om op te slapen hebben we ligbedden en manden met deken. We hebben bewust maar 4 kennels per afdeling gemaakt en overal de muziek aanstaan. Zo krijgen de honden zo min mogelijk prikkels en kan de rust worden behouden. Rust heeft een hoge prioriteit bij ons. Hoe meer rust, des te minder opwinding en stress, dus een aangenamer verblijf.

De honden kunnen zich vermaken in de 7 speelrennen met veilig en hoog hekwerk. De buitenrennen zijn voorzien van automatische drinkbakken en bomen voor de schaduw. Uit hygiënisch oogpunt is er een goed doorlaatbare bodem aangelegd van grof zand waarin de urine meteen naar de onderlaag zakt. De ontlasting ruimen we 2 keer per dag op. De rennen blijven zo altijd droog en schoon. Tevens kunnen ze er lekker dollen en graven.

Wij plaatsen de honden altijd met z’n tweeën in een kennel. Uiteraard blijven honden uit hetzelfde gezin samen. Als uw hond niet bij een andere hond in een kennel en niet met meerdere honden buiten kan verblijven wordt er een hoger tarief gehanteerd (zie tarieven). Ook wanneer uw teef loops is, wordt ze alleen geplaatst.

Naast het bieden van een goed verblijf vinden wij duurzaam omgaan met energie van groot belang. Het hotel wordt verwarmt met met aardwarmte door middel van een warmtepomp in combinatie met een zonneboiler voor het warme water. De stroom wordt opgewekt met 100 zonnepanelen. Wij zijn dus met trots een energieneutraal Dierenhotel! 

"We zijn ingericht op een gezamenlijke huisvesting van de honden. Uw hond krijgt dus een passend maatje waar hij samen mee in de kennel zal verblijven. Ze mogen lekker veel naar buiten en krijgen op zijn tijd weer rust."

Wanneer u uw hond komt brengen voor een verblijf kunt u zich melden bij de receptie. We zullen de hond van uw overnemen en alleen in een buitenren doen. Zo kan uw hond even rustig wennen aan de nieuwe omgeving en zijn behoefte doen. Daarna zoeken we een maatje waarmee hij de rest van het verblijf samen in een kennel zal verblijven. We zoeken een geschikt maatje door vooraf goed te observeren in de buitenren of het klikt. Het is heel leuk als ze samen veel spelen, maar we vinden het ook belangrijk dat ze beide hun rust nemen als ze weer binnen zijn.

Elke ochtend gaan alle honden tegelijk naar buiten in groepen. In de buitenren kunnen ze hun behoefte doen en spelen. Hier krijgen ze ruim de tijd voor. Als ze weer naar binnen gaan staat het eten klaar. Ze krijgen allemaal apart hun eten en voldoende tijd om het op te eten. Zo kunnen we precies doseren hoeveel elke hond krijgt en controleren of ze een goede eetlust hebben. Na het eten krijgen ze een paar uur rust waarna ze weer naar buiten gaan. Hoe lang ze buiten blijven is afhankelijk van het weer, bij koud en nat weer gaan ze vaker even kort naar buiten en bij heel warm weer gaan ze het heetst van de dag naar binnen. ’s Avonds is het weer etenstijd en daarna rust.

Wij zijn voorstander van zoveel mogelijk naar buiten aangezien beweging en afwisseling het welzijn van de hond verbeterd.  Natuurlijk wordt hierbij gekeken naar elke hond individueel waar hij zich het prettigst bij voelt.

Tijdens het verblijf krijgen de honden de vachtverzorging die ze nodig hebben.  Als u uw hond weer lekker fris weer mee naar huis wilt nemen, kunnen we hem voor u wassen. Dit kunt u aangeven bij het brengen van de hond. De kosten van het wassen vind u bij de Tarieven.